Despre muncă

Standard

Munca e ca țigara de dimineață. Te îndeamnă la budă și te bucuri de ea abia după ce s-a terminat.

Munca nu mă lasă să dorm dimineața, munca mă înghesuie cu sute de nefericiți în ratb, munca nu îmi permite să mă văd cu prietenii sau să plec în drumeții de câte ori vreau.

Și… mai ales. MAI ALES. Munca te înghesuie de cele mai multe ori pe prea puțini metri pătrați cu oameni cu care, în mod normal, nu ai sta măcar de vorbă.

Așa este cazul meu, ca al multor nefericiți, corporatiști sau nu. Fie că e șeful (always a popular reason to dream of buying a bazooka), fie că e colega piți cu voce stridentă, incompetentul pupincurist care-ți pune-n cârcă și treaba lui, mereu există cineva la muncă pe care nu l-ai avea în preajmă altfel. Eu am avut 3 colegi (se întâmplă să fie vorba de 3 colege, suerte) pe care, în circumstanțe normale, i-aș (le-aș deci) … trimite la plimbare (cel puțin).

 

Primul caz

Nume de cod: Piți corporatista

Descriere: De cele mai multe ori prea ocupată cu tel-ul sau mess-ul sau să-și admire pozele pe haifaiv din banbu. Prea ocupată să-și facă treaba. Voce pițigăiată, creier inapt. Atrage mereu privirea asupra ei. Și nu într-un sens pozitiv. A, desigur, blondă platinat. Roz mult. Auriu și muuult fard. Solar.

 

Al doilea caz

Nume de cod: Lingăul ieftin

Descriere: Lingăul ieftin mi-a fost pt puțin timp colegă. Acum regret, erau multe de observat. În scurtul timp cât mi-a fost dat să împart un capsator și-o pauză de masă, lingăul ridica în slăvi, clar, șefa. Complimente ieftine pe bandă rulantă. Trist era că funcționa această tactică deloc inteligentă.

 

Al treilea caz

Nume de cod: Diareea umană

Descriere: Diareea umană este o specie pe-atât de rară, pe-atât de periculoasă. Împrăștie cu calm veninul și cu zâmbetul pe buze. Este o persoană nesigură și se poate confunda cu lingăul ieftin. Dar, spre deosebire de acesta, ea lingușește pe oricine, nu se limitează doar la șefi. 

 

The end?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s