Cinciu’

Standard

București. Tramvaiul 5.

Mă distrez teribil. Dimineață de dimineață.

Deoarece se găsesc mereu 2, 3 oameni care se urcă în tramvai fără să știe ce număr e și deci ce traseu are. Și când tramvaiul trece pe la Obor, și nu oprește, acești 2, 3 oameni încep să se agite. Până acum am identificat 3 tipologii, pe baza reacțiilor acestora.

1. Agitatul. De obicei este un bunicuț burtos. Care, invariabil, vociferează. Și înjură vatmanul. Și gesticulează apăsat, și înjură iar.

2. Baba. Baba, după nume, este o femeie de vârsta a treia, din aceea cu părul mov și buzele țuguiate și rujate roz. Baba este varianta feminină (impropriu spus) a Agitatului. Se plânge de faptul că trebuie să meargă înapoi o stație pe jos, din cauză ca tramvaiul nu are stație la Obor. Că e bătrână și că lumea e nedreaptă.

3. Bunicuța. Bunicuța este cel mai docil „specimen”. Reacția ei este: „O, Doamne… Nu știam că nu oprește la Obor. O, Doamne…”. Și o spune așa, molcom, fără tam-tam, fără a atrage atenția asupra ei. Își spune sie-și. Este chiar drăguță. 🙂

Observații.

– Sunt multe alte tipologii, însă nu le-am putut identifica până în prezent, deoarece nu vociferează.

– Se observă că tipologiile acestea 3 sunt de vârsta a treia. Acum, tinerii fie sunt mai rezervați în reacții de genul (au căști în urechi), fie se uită înainte la numărul tramvaiului. Plus că piața de la Obor e ieftină și ticsită cu sectagenari dimineață de dimineață.

Anunțuri

2 răspunsuri »

  1. In tramvaiul 40 cu care mergeam in fiece dimineata la facultate era un baiat de 22 de ani care se aseza pe scaunele din fata (cele 3 de langa vatman) si spunea, leganandu-se „o mie de lei, o mie de lei”. Facea parte din tramvai, mereu il gaseai acolo.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s