De ce Twitter va avea mai mare succes decât blogurile (pe termen lung)

Standard

1. În primul rând, pentru că un post pe Twitter nu presupune un efort susținut, ca în cazul unui post pe blog. Avem deci comoditate.

2. În al doilea rând, pentru că mirajul interactivității este mai ademenitor. Pentru că sociabilitatea individului este adusă în prim plan pe Twitter. Pentru că blogurile pun ideile (idei dezvoltate, expuse, argumentate) pe primul loc. Și pentru că, prin natura umană, sociabilitatea primează ideilor. Așadar, sociabilitate.

Și ajung la…

3. Se leagă, în mod natural, de primul punct. Pentru că activitatea pe Twitter este prin excelență impulsivă. Întocmai ca natura umană. Postul pe blog este, în mod ideal, gândit, cântărit, corectat, rumegat. Postul pe Twitter este aproape spontan. Sunt frânturi, așa cum ne străbat conștiința. Ajundem deci la impulsivitate.

Nu sunt specialist în social media, mi-ar plăcea să fiu, cred. 🙂

Dar sunt la bază sociolog. Sau, absolventă de sociologie, nu vreau să îmi asum mai multe decât pot duce.

Reclame

5 răspunsuri »

  • Nimeni nu spune să renunți la una sau la alta. 🙂 Mie, daca ar fi să aleg, mi-ar fi greu să renunț la Twitter. Dar e o tendință personală…. 🙂

 1. Nu le prea poti diferentia pentru ca, twitter-ul este, prin definitie, o platforma de micro-blogging. Deci, au o baza comuna. Asta ca teorie, iar ca practica: „tweet-urile trec, blogposturile si commenturile raman”. (vezi ca ti-am aprobat comentariile:)

 2. Hmm… Blogurile si Tweeteru… Nu cred ca sunt din aceeasi oala. Sunt oameni carora le place ciorba si oameni carora le place shaorma. In plus sunt oameni carora le place sa manance o ciorba buna, acrita cu zeama de varza la pranz si mai pe seara sa bage in fuga o shaorma.
  Da, imi e cam foame, scuze, nu am mancat in seara asta, dar ideea asta e, fiecare e cu targetul lui. Un mare dezavantaj la Tweeter e ca nu se pot scoate aceeasi bani din el ca dintr’un blog. Si nu cred ca se vor putea scoate. Dar sunt doua instrumente complementare excelente.

  • Mulțumesc Alex pentru exemplele mai mult decât suculente (nu mă omor dupa shaorma, dar și mie mi-e foame, acum 😛 ).

   Mie mi se pare că sunt idei diferite, doar în aparență. În ansamblu este vorba despre același lucru. Mai exact, despre aceleași lucruri: despre comunicare și despre online. Mi se pare că la un anumit nivel poți compara, cum și tu ai zis, mircul cu social media.

   Și cred sincer că Twitter-ul are potențial de „muls bani”. Sunt tweet-uri plătite, timid acum. Și chiar cred că, cu mai puțină îndemânare decât în cazul unui post pe blog, poți induce starea de veridicitate a unui tweet plătit.

   Este o temă de dezbateri amplă, într-adevăr. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s