Furie.

Standard

Am fost puțin timp printre ei. Printre acești „cunoscători în ale net-ului”.

Acești hipsteri ordinari care tastează de la un Mac lucios și care beau cafea de la Starbucks. Acești pseudo-specialiști, acesti deloc-intelectuali. Acesti experți în social-media, SEO, marketing, advertising și alte rahaturi de genul.

Aceștia sunt oamenii care aberează că cunosc consumatorul, userul, internautul.

Acești ordinari care mă consideră pe mine o pițipoancă cu IQ îndoielnic și preocupări Farmville/ unghii false/ rochițe la ofertă/ochelari de soare la reducere/ cocktail în clubu ăla de fițe/ chiloți dă firmă cu dantelă.

Cum ziceam, dacă ar fi să mă iau după banner-ele pe care mi le servește Facebook, sunt o mare pițipoancă.

Am acum o stare deloc prietenoasă, deloc îngăduitoare.

Mă întreb… cât rahat trebuie să înghiți ca să trăiești decent, în colțul tău? Câți cocalari scuipători trebuie să ignor? Câți țigani scandalagii trebuie să evit pe stradă? Câte manele și rahaturi dance trebuie să ignor? Câți tărani prost-crescuți trebuie să întâlnesc într-o zi? Câtă mojocie trebuie să înghit? Câți hipsteri ecologiști/ vegetarieni îmi este dat să întâlnesc zi de zi?

Și apoi mă întreb. Dar de ce? De ce să ignor eu? Să las eu de la mine, să empatizez eu, să evit, să nu pun la suflet? Până la urmă asta-i lumea în care îmi e dat să trăiesc. În acest buncăr îmi duc traiul, grijile, aspirațiile, facturile și deziluziile.

De ce? Pentru ce?

Un răspuns »

  1. Ioana vs The World

    Articolul ăsta mă face să-mi aduc aminte de o scenă de aici. Singura dată când am fost și eu la un restaurant cu specific românesc aici în praga a fost și singura dată când i-am auzit pe guță și salam de când am plecat. Și ca bonus, mai era în restaurant și un cocalar care se lăuda la prietenii de la masă cu o voce încât să auzim cu toții, evident, cum face el „zecile de mii de euroi pă lună pă spinarea cehilor”…

    Mi-a fost greață, și nu cred că fu de la mâncare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s