Titlu. Optional.

Standard

M-am gandit in ultimele zile ca am despre ce scrie. M-am gandit chiar cum o sa scriu. Dar iata ca in fata unei pagini goale nu pot sumariza ce mi s-a intamplat in 7 zile. Pentru ca depaseste cumva ce am trait in 26 ani.

Deci da. E greu.

Am pus punct. De fapt, l-am schimbat cu puncte-puncte. Am luat un semn de intrebare si l-am schimbat in semn de exclamare.

Am luat cunoscutul, l-am intors pe multe parti, pana l-am transformat in necunoscut.

Am luat o constanta si am transformat-o in variabila, in aceeasi ecuatie a vietii mele.

Am rezolvat problema (pe care o aveam), dar am trecut la urmatorul nivel de… dificultate.

Pe scurt, pe foarte scurt (!), am avut ocazia sa traiesc ceva similar cu scenariile de la Hollywood. Cu alea siropoase, la care plang eu pe ascuns. Ceva ce nu credeam ca se poate intampla, mai ales MIE.

Am intalnit un om, un calator, care m-a citit in cateva ore cum n-au facut-o oameni de-a lungul multor ani. Care dupa ce a citit, a tras si o concluzie. Si a facut si o recomandare. Si acest calator mi-a dat puterea pe care o asteptam. A venit, a vazut ceva si m-a determinat si pe mine sa vad. Mi-a aratat evidentul, mi-a amintit ce am stiut odata dar am ales sa uit, sa ingrop.

Poate suna prosteste, copilareste. Dar, aminte, nu scriu, nu zic tot ce se intampla si mai ales (!) tot ce gandesc.

Acum am puterea si credinta sa fac cate ceva. Pentru mine. Eu cu mine, pentru mine. Suna patetic, asa-i?

Iata ca sunt recunoscatoare. Pentru ca la un curs intensiv am absolvit vreo 3 ani. Pentru ca foarte multi nu au ocazia sau deschiderea pentru asa o experienta.

Pentru ca, mereu eu cu mine, am ajuns sa imi cunosc partenerul de drum. Putin mai mult decat acum 9 zile.

Unii oameni vin in viata noastra, si pleaca. Dar. Poate ca nimic nu e intamplator. Poate ca noi suntem si Dumnezeul si Satana. Poate ca in noi e si cheia Raiului si cheia Iadului. Ce fiinte extraordinare mai suntem noi! Si ce fraieri (da, fraieri!) mai suntem ca asteptam mereu ca ceilalti sa observe cat suntem noi de buni.

Poate ca nu va veni nimeni niciodata la noi sa ne spuna: Da, asta e calea, asta esti tu, asta e fericirea si implinirea ta! Poate ca… niciodata. Poate totusi noi detinem reteta. Si sigur noi detinem toate ingredientele. Ce pot duce la Rai sau la Iad.

Dar de ce totusi a fost nevoie ca un strain sa apara in viata mea pe neasteptate, sa ma faca sa vad ce nu am vazut pana acum?

De ce a trebuit sa plece? De ce am ramas singura, dar cu reteta in mana?

Pai da. Mi-a zis ce am, ce pot face, eventual cum sa fac. Dar continuarea e in mainile mele.

Deci da. Poate fi si simplu.

Reclame

2 răspunsuri »

  1. Dar, Raluca, stii ca nu urmaresc nimic. Eu doar zic spontan ce mi se intampla.
    Iar in situatia asta as striga pe toate drumurile, as scrie pe toti peretii.
    Concluzia mea este ca suntem extraordinari noi insine. Dar e greu sa ne dam seama de asta fara o confirmare din exterior. Mai ales cand e vorba de ceva romantic, spiritual si de povestit nepotilor, ca si povestea mea. POVESTEA MEA, cum suna!

  2. Uite-mă în faţa unei file de viaţă pe care ar trebui să şi-o dorească toţi. Aşa ceva se întâmplă once in a lifetime. Aşa ceva mi-aş dori şi eu. Un străin cu o reţetă pentru mine, să-mi arate cheia Raiului şi pe cea a Iadului, drumul potrivit pentru mine, eventual. Sau măcar să-mi spună cine sunt, să-mi arate evidentul. Nu pot sumariza toate gândurile ce-mi trec prin minte, cred că nici măcar nu aş găsi cele mai potrivite cuvinte. Pot doar să-ţi şoptesc faptul că mă bucur de această filă a vieţii tale şi că-ţi mulţumesc că ai împărtăşit-o şi cu mine. Ajută mult lecţiile tale de viaţă şi modul în care le dai mai departe. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s